Sebastiaan Coudré

Fractieleider Gemeenteraad, Gemeenteraadslid, Lid dagelijks bestuur, Bestuurslid

  • Geboortedatum:

    13 juni 1990

  • Geboorteplaats:

    Leuven

Ik wil me de komende 6 jaar graag inzetten voor:

Zorg voor jong & oud:

Een mooie en gezonde leeftijdsmix is van essentieel belang om onze gemeente verrassend veelzijdig te houden. Dit kunnen we garanderen door hiervoor op een bewuste en consistente manier financiële budgetten te voorzien. Voor jonge gezinnen gaat onze focus enerzijds naar betere ondersteuning voor kinderopvang en anderzijds naar extra bijstand voor eenoudergezinnen. Dit kunnen we realiseren door in te zetten op de ontwikkeling van noodopvang voor jonge kinderen, alsook door georganiseerde opvangdagen voor eenoudergezinnen. Voor de oudere generatie ligt onze focus op goed ontwikkelde thuishulp. Hierdoor geven wij hen de mogelijkheid langer thuis te blijven en te genieten van de o-zo belangrijke “nestwarmte”.

 

Doordacht sociocultureel beleid:

Tervuren is een levendige gemeente met een web van gemeenschappen en verenigingen die ervoor zorgen dat iedereen zich er [CF1] thuis voelt. Als gewezen voorzitter van jeugdhuis Den Bloets en muzikant van de Koninklijke Harmonie Eendracht Maakt Macht te Eizer, weet ik maar al te goed hoe het er in verenigingen aan toegaat. Als lid van een vereniging steek je er vaak veel tijd en werk in, maar de voldoening die je eruit haalt, daar doe je het voor! Een vereniging moet continu zuurstof krijgen alsook nieuwe impulsen, daar wil ik mij 100 % voor inzetten. De ultieme ambitie? Elke Tervurenaar moet zich in meerdere verenigingen kunnen thuisvoelen.

 

Klimaat:

De mobiliteit, hoe we omspringen met energie en het klimaat houdt ieder van ons dagelijks bezig. We weten dat we anders dienen om te springen met het verbruik van energie en dat we ons minder en vooral anders dienen te verplaatsen! Georganiseerd autodelen en meer elektrische oplaadpunten voor fietsen en auto’s in elke deelgemeente zijn dan ook een must voor mij! Hierdoor wordt het mogelijk om samen te werken [CF2] aan een milieuvriendelijker Tervuren dat klaar is voor onze toekomst.

 

Een groen en duurzaam Tervuren:

Tervuren is een bruisende en groene gemeente met een fantastisch potentieel. Dit wordt bevestigd in de ranking van de meest aangename Vlaamse gemeenten waar Tervuren keer op keer bij de top hoort. Ik vind het dan ook belangrijk om dit veelzijdige karakter van onze gemeente te verankeren en te versterken. Tervuren, een keitoffe gemeente…voor iedereen…vandaag…en morgen…daar gaan we voor!!

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober zal de 22 jarige Nozizwe Dube de lijst van CD&V in Tervuren versterken. Nozizwe,…

Lees meer

De afgelopen jaren werd de speelpleinwerking in Tervuren grondig gewijzigd. Samen met VDS kwam er een doorlichting van de…

Lees meer