In september van vorig jaar organiseerden de CD&V schepenen van Tervuren , Jan Trappeniers en Mario Van Rossum een " Ferm Nazomerfeest ".

Een volle dag feest met optredens, kinderanimatie en een begeleide wandeling door de Kazerne Panquin. Met de opbrengsten van dit feest wensten beide schepenen een goed doel te ondersteunen en dat hebben ze gevonden in het buurthuis van Moorsel 'tGroenhuis '

Dit buurthuis gelegen in de wijk Groenveld te Moorsel brengt wekelijks de buren en inwoners van de wijk samen rond verschillende activiteiten. Zo zijn er de wekelijkse brei- en naailessen, een kerstdiner, kaartavonden, een rommelmarkt, samen voetbal kijken enz . Maar het is vooral de bedoeling om uit te groeien tot een echte ontmoetingsplek in de buurt waar de bewoners terecht kunnen voor informatie en een warme babbel.

Gisterenavond naar aanleiding van de nieuwjaarsreceptie van het buurthuis kwamen beide heren een mooi bedrag van 500 euro officieel overhandigen. De initiatiefnemers en werkgroep zullen dit zeker kunnen gebruiken voor de verdere uitrusting van hun lokaal in de Tortelduivenlaan.

' Dit soort projecten verdient zeker onze steun, mensen samen brengen, initiatieven opzetten, de buurt aangenamer maken en zelfs wat zorg voor elkaar opnemen , allemaal thema's die ook wij heel belangrijk vinden ' , aldus de CD&V schepenen Mario en Jan  

  • Wijken & buurten