Olivier Hinnekens


Persoonlijke informatie
Olivier Hinnekens
Rotselaarlaan 71
3080 Tervuren
Leuven

alleenstaand
Job:  « Directeur MSLGROUP Brussels »

Foto's

Klik op één van de foto’s om te vergroten ›


Contact informatie
Partijgegevens
Bestuurslid
Oud-Voorzitter CD&V Tervuren
Afdelingsbestuur
Werken - ondernemen
Waar sta ik voor?

Van thuis heb ik de politieke microbe met de paplepel meegekregen. Maar voor ik aan politiek wou doen, wou ik eerst een beetje levenservaring opdoen. Daarom heb ik mij op school en tijdens mijn studentenjaren vooral ingezet als klasse- en studentenvertegenwoordiger en jaarpraeses, stond ik in leiding bij scouts en CM en was ik ook nog monitor bij sociaal gehandicapte kinderen.

 

Ook uit mijn studententijd stamt mijn engagement voor de Europese eenmaking, dat ik vooral na mijn studies in de Verenigde Staten verder concreet heb vorm gegeven.

 

Toen ik in 2003 besloot om mij volop politiek te engageren, was het voor mij al lang duidelijk dat dit binnen CD&V zou zijn, omdat dit de enige partij is waarin ik mij volledig terug kan vinden: ik ben ervan overtuigd dat alle poltiek lokaal is en dat niet de ideologie maar de mens centraal moet staan in onze economie en onze samenleving.

 

In 2004 vroeg Jong CD&V mij om de Vlaams Brabantse jongerencampagne voor de Vlaamse verkiezingen te coördineren. Een paar maand later werd ik gevraagd de fakkel over te nemen als arrondissementeel jongerenvoorzitter.

 

Binnen CD&V Tervuren werd ik actief als webmaster en jongerencoach.

 

In 2005 stapte ik over uit de privé, waar ik partner was in een consultancy bureau, om voor de CD&V fractie in het Vlaams Parlement te werken.

 

Van januari 2006 tot januari 2015 had ik de eer en het genoegen om afdelingsvoorzitter te zijn, een taak die ik met veel enthousiasme heb vervuld. 

 

Na jaren lang ondervoorzitter, penningsmeester en bestuurslid geweest te zijn van de Europese Beweging Internationaal, de Unie van Europese Federalisten en de Europese Beweging België, ben ik sinds december 2014 voorzitter van de Europese Beweging België.

 

Sinds mijn gastric bypass in juni 2011, ben ik ondertussen wel al bijna 60 kilo verloren, dat zal u op de fotos wel al gemerkt hebben :-)

Studies

Kandidatuur in de Rechten in Namen,

 

Licenties in Leuven.

 

Master of Laws, University of Illinois, Urbana-Champaign

100% engagement

Voorzitter Europese Beweging België

 

Bestuurslid Internationale Europese Beweging

Hobby's

Politiek, sport, lezen, computers, nieuwe media, poker