GELUKT! Tervuren toeristisch erkend


donderdag, 8 juni, 2017
GELUKT! Tervuren toeristisch erkend

Het zat er al even aan te komen, maar intussen heeft minister van Werk en Economie, Kris Peeters, een deel van Tervuren als toeristisch centrum erkend.

Zo komt onze gemeente terecht in het mooie lijstje van toeristisch erkende steden zoals de kuststeden, maar ook Gent, Brugge, Ieper en over de taalgrens heen steden als Durbuy,
Bastenaken en Bouillon.

"Wij streven al langer naar deze erkenning en hebben de laatste jaren hiertoe veel geïnvesteerd", zegt schepen van Toerisme Mario Van Rossum.

Tervuren heeft alles voor zich om een toeristisch centrum met internationale uitstraling te zijn. Er zijn de bezienswaardigheden zoals het Park en Arboretum en in 2018 gaat het
gerestaureerde Afrikamuseum opnieuw open, met naar schatting 250.000 bezoekers per jaar.

Tervuren trekt niet alleen toeristen aan maar onthaalt ze ook hartelijk en naar behoren met voldoende parkeergelegenheid, duidelijke bewegwijzering en aangenaam logement.
In de nabije toekomst wordt zelfs overnachting in het Hoefijzer van Kazerne Panguin mogelijk met de komst van een nieuw hotel.

"Troeven genoeg dus voor toeristen uit binnen- en buitenland voor een geweldige ontdekking van onze gemeente in de groene Vlaamse Rand en de ideale uitvalsbasis om de Druivenstreek te verkennen.

Als officieel ‘toeristisch centrum’ krijgt Tervuren de kans om zich verder te ontwikkelen als gastvrije gemeente en nog meer bezoekers te verleiden” aldus Mario. "En het moet bovenal onze lokale handelaars een commerciële impuls geven en meer dan ooit economie en toerisme met elkaar verzoenen."