Hubert Lyben


Persoonlijke informatie
Hubert Lyben
Brusselsesteenweg 164
3080 Tervuren

Getrouwd met een andere "echte" Tervurense: Sil Berden

Samen zijn we vijf kinderen rijk: Geert, Peter, Jan, Wouter en Annelies.

Op Wouter na hebben ze allen het ouderlijk nest verlaten, ook al vliegen ze nog geregeld binnen! Ana, Bineta en Filip zijn erbij gekomen evenals onze eerste kleinzoon Seydou William.

 

Foto's

Klik op één van de foto’s om te vergroten ›


Contact informatie
lyben@skynet.be
+32 (0)475 434935
https://www.facebook.com/hubert.lyben?fref=ts
Partijgegevens
Bestuurslid
Afdelingsbestuur
Waar sta ik voor?

Ik ben eigenlijk ‘als vanzelf’ in de Tervurense politiek beland. Zowel vanuit mijn studies (licentiaat politieke wetenschappen), vanuit mijn engagement in de jeugdbeweging (KSA-Tervuren maar ook op provinciaal vlak) als vanuit mijn emotionele band met mijn geboortedorp interesseert me politiek in Tervuren.

De keuze voor CD&V, toen uiteraard nog CVP, was haast even evident: een verlengde vanuit de inspiratie en waarden in de jeugdbeweging. Ik voel me binnen CD&V dan ook thuis als nergens anders.

Politieke Interessegebieden

Eerlijk gezegd, zowat alles. Je moet trouwens politiek voldoende ruim bekijken en niet vanuit één enkele interessepunt. De aandacht moet globaal zijn: alles en alleman, met bijzondere aandacht voor wie het moeilijk(er) heeft. Dit neemt niet weg dat wonen en welzijn toch een bijzonder plaatsje verdienen.

Werk

Ik ben nu twee jaar met pensioen, alhoewel ... Ik werk enkele uren per week voor Vlabinvest, het Vlaams Brabants provinciebedrijf dat betaalbaar wonen realiseert voor modale inkomenstrekkers. Daarnaast zetel ik als vrijwilliger in de raden van bestuur van Ganspoel en van het CAW Halle Vilvoorde. Sinds begin 2016 ben ik ook door de Vlaamse regering benoemd als voorzitter van vzw de Rand

Studies

Politieke wetenschappen aan de KU Leuven.

Ik heb ook veel kunnen bijleren in de diverse jobs die ik uitoefende bij de vakbond (metaalcentrale van het ACV), het kabinet (vroeger Vlaams minister Gaston Geens), het ACW, nu beweging.net (de koepel van christelijke werknemersorganisaties) en de VMSW (de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen).

100% engagement

In alles waarvoor ik me engageer

Hobby's

De politiek, in Tervuren en elders. Daarnaast hobbykoken, reizen en wandelen