Gunther Dekeyser, Secretaris


Stel je even kort voor. Wie ben je? Wat doe je van werk? Wat zijn je hobby’s?

Ik ben geboren in november 1982. Ik ben opgegroeid in Vossem, waar ik nog steeds woon. Een echte Vossemnaar dus! Na het middelbaar heb ik mijn diploma in boekhouden – fiscaliteit behaald. Sindsdien ben ik werkzaam op de boekhouding  van reisorganisator Carlson Wagonlit.  In mijn vrije tijd probeer ik zoveel mogelijk naar het voetbal te gaan kijken. Zelf ben ik actief fietser. Ik ben dan ook aangesloten bij de Vossemse verenigingen Sport en Vermaak en MBT club Voervallei. Bij Sport en Vermaak ben ik zelfs penningmeester en ben mee verantwoordelijk voor de administratie  van de club. Ik probeer bij beide clubs zoveel mogelijk mijn steentje bij te dragen bij activiteiten. Voor het overige ben ik ook lid van Jong CD&V en sinds begin 2013 is daar dus de functie van secretaris bijgekomen.

Waarom de stap naar de politiek?

Ik moet toegeven dat ik nooit gedacht had actief aan politiek te doen. Ik heb het genoegen gehad enkele mensen van CD&V Tervuren te ontmoeten naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen van 2012. Dit heeft mijn interesses in de lokale politiek verder aangewakkerd. Ik vind het tenslotte belangrijk om weten wat er gaande is in onze gemeente en welke beslissingen er worden genomen. Toe me gevraagd werd in 2012 om mee op de lijst te staan, heb ik deze kans dan ook gegrepen. Een uitgelezen moment om met de partij actief mee te werken aan de uitstippeling van Tervuren voor de komende 6 jaren.

Je bent secretaris van CD&V Tervuren. Wat schuilt er achter de naam secretaris? Wat zijn je taken binnen de partij?

Als secretaris maak ik, naast het partijbestuur, ook deel uit van het dagelijks bestuur en mag ik de fractievergaderingen bijwonen, wat me de mogelijkheid geeft om het reilen en zeilen binnen de partij op de voet te volgen en mee te bepalen. Ik help onze voorzitter bij het plannen van de diverse vergaderingen en breng vervolgens ook verslag uit naar onze leden. Voor het overige zet ik me in om mee onze activiteiten te organiseren en in goede banen te leiden.

Kunnen we je nog verwachten binnen 5 jaar en wat zijn dan de doelstellingen die je bereikt wil zien worden?

Ik ben alvast blij met mijn functie binnen de partij. Ik hoop dan ook de komende jaren mijn “politieke kennis” verder te kunnen uitdiepen en meer inzicht in verschillende dossiers te krijgen.  Het is tenslotte belangrijk om de partij zichtbaar te houden in het straatbeeld. Daarom dat ik ook zal blijven proberen zoveel mogelijk mee te werken aan onze activiteiten. Ook het departement van de jongeren mag hiervoor zeker op mijn volle steun rekenen. We zitten met een goed team. Ik hoop dat ik met deze groep de komende jaren mag blijven samenwerken en naar buiten komen.